Opskriften er lavet med wienerbrødsdej foldet til boller, skåret og fyldt med hindbærmarmelade og flødeskum. På toppen findes drys af flormelis og frysetørrede hindbær. De har været ligeså lette at lave som det lyder ;)
Opskrift på fastelavnsboller (9 stk):
Wienerbrødsdej:
1/2 pk. gær
1 dl mælk
2 spsk sukker
1 æg
240g hvedemel
125g koldt smør
Fyld:
Flødeskum af 0,5 L piskefløde
Hindbærmarmelade
Pynt:
Flormelis
Frysetørrede hindbær
Fremgangsmåde:
Gæren opløses i mælk og røres sammen med sukker og æg. Melet tilsættes og dejen æltes grundigt - ca. 5-10 min på en røremaskine. Dejen rulles ud til en kvadrat. Smørret bankes imens ud mellem 2 stykker bagepapir med en kagerulle. Smørret lægges på det firkantede stykke dej og pakkes ind i dejen og lægges på køl i en halv times tid. Herfra rulles dejen ud igen til et rektangel. Fold 1/3 af dejen ind over midten fra den ene og den anden side, således at der dannes 3 lag.
Dejen lægges på køl igen i en halv times tid igen. Herfra rulles dejen ud 2 gange til og foldes over som tidligere. Ved sidste udrulning rulles dejen til en firkant og skæres i 9 stykker.
Herfra tages hvert hjørne og foldes ind på midten, hvor de trykkes let ned.
Bollerne lægges på en bageplade med den glatte side opad og folderne nedad. Bollerne pinsles med 1 rørt æg, og stilles til hævning 1 time.
Bages 15 min til de er gyldne på overfladen.
Afkøles.
Flækkes.
Fyldes.
Nydes.
Kommentarer
Send en kommentar